Heb je ook al eens de hashtag #accidentalllywesanderson of #AWA zien voorbijgaan op Instagram? Het is een hashtag die instagrammers plaatsen bij foto’s die op de cinematografie van Wes Anderson lijken. De beelden typeren zich door hun symmetrie, kleur en excentriciteit (Accidentally Wes Andeson, 2020). Zelf ben ik fan van zijn werk en het Instagram account.

Wacht even, wie is Wes Anderson?

Wes Anderson is een Amerikaanse regisseur en scenarist die gekend staat om zijn typerende filmstijl en rijke fantasiewerelden. Hij creëerde onder andere de films The Budapest Hotel, Isle of Dogs, The Fantastic MR.Fox en Moonrise Kingdom (Van Gestel, 2020).

#accidentlywesanderson laat je wegdromen

Via het account @accidentallywesanderson worden dromerige beelden geselecteerd die zo uit de filmwereld van Wes Anderson kunnen tevoorschijnen. De feed is zorgvuldig gevuld met locaties die in dezelfde visueel aantrekkelijke atmosfeer vertoeven. Je zou bijna denken dat de foto’s door dezelfde fotograaf zijn genomen, maar het is niet wat het lijkt. Het geheel aan beelden is ontstaan door Wally Koval (eigenaar van het account) en de Wes Anderson community (Perelman, 2018).

@accidentallywesanderson

Hoe het account een gids werd

Wally en de Wes Anderson community toveren het Instagram account om tot een lookbook voor reizigers, avonturiers en kunstliefhebbers. De community zoekt de mooiste plekken ter wereld uit en Wally verdiept zich in de geschiedenis achter de beelden. Persoonlijk vind ik dit een inspirerend project en bewonder ik hoe een community miljoenen mensen kan laten wegdromen (Perelman, 2018).

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door AWA (@accidentallywesanderson)

Onlangs is het Accidentally Wes Anderson boek in België uitgebracht waarin de mooiste foto’s van het account staan. Na lang wachten heb ik uiteindelijk een boek kunnen bemachtigen. Het is een boek waar je af en toe een blik in werpt en systematisch uitleest. Zeker een aanrader voor iemand die zich interesseert in reizen en fotografie.

Houden jullie ook van de visuele stijl van Wes Anderson? Laat het weten in de reacties!

Gebruikte bronnen

Accidentally Wes Anderson. (2021). Homepage. Accidentally Wes Anderson. https://accidentallywesanderson.com/

Perelman, B. (2018). Accidentally Wes Anderson: The Story Behind the Popular Instagram Account. Passion Passport. https://passionpassport.com/accidentally-wes-anderson-story/

Van Gestel, M. (2020). Instagram-ode aan filmmaker Wes Anderson wordt een bestseller. Trouw. https://www.trouw.nl/gs-bf40154e

Reacties

Heel fijne blogpost! Dat zijn echt plaatjes waar je naar kan blijven kijken! Ik hou ook enorm van zijn stijl, ik tel al af om zijn nieuwe film te zien!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vraag steeds toestemming bij het gebruik van mijn beeldmateriaal en tekst.