Ik was nog maar net terug van Lissabon en ik mocht alweer mijn koffer maken. De luchtige lenteblouses werden vervangen door dikke wintertruien, een uur achteruit werd een uur vooruit, van 18 °C naar -2°C, van acclimatiseren gesproken. Jullie zullen waarschijnlijk denken, zeg gaat zij eigenlijk wel nog naar school? Ja hoor, want dit was een schoolreisje om de creatieve industrie van Tallinn te bezoeken.

Als ik Tallinn moet omschrijven dan komen er spontaan 2 woorden in me op: après-ski en Kerstmis. De straten zijn verlicht met fonkelende kerstlichtjes en de cafeetjes hebben een warm houten interieur. De huizen hebben de zoetste pastelkleuren en de lokale bevolking is gekleed in dikke bontjassen. Het heeft wel zo zijn charme allemaal. Kijk maar zelf.

We hebben veel bedrijven en scholen bezocht, de ene was al wat leuker dan de andere. Zo zijn we naar de kunstschool, filmschool, business school, creative city, Tallinn creative incubator en een Estse drukkerij geweest. Het was een druk en vermoeiend programma maar gelukkig gaven onze lectoren ons genoeg de ruimte en tijd om de stad zelf te verkennen.

Enkele aanraders als je naar Tallinn gaat:

  • De foodmarket (Balti Jaama Turg) in Balti Jaam heeft eten voor ieder wat wils.
  • Fhoone is de place to be voor een hippe maaltijd.
  • De Alexander Nevsky kathedraal is een protestantse kerk dat zeker de moeite waard is om eens te bekijken.
  • Creative city is echt een hotspot! Loop hier rond en verras je door de mooie graffiti en neem een kijkje in de charmante winkeltjes.
  • Je kan met een oversteekboot naar Helsinki gaan. Ik had helaas hier niet de tijd voor maar als je kan, doe het maar. 🙂
  • Als je hier veel wandelt, kom je de leukste plekjes tegen.

Een leuk weetje: Estland wordt ook wel E-Estonia genoemd omdat ze op digitaal vlak ver vooruit staan. Zo zijn alle overheidsdiensten gedigitaliseerd. Hier in België duurt het uren tot zelfs dagen om je belastingaangifte in orde te krijgen en hier duurt het maar 5 minuten.

Tallinn was verrassend en koud. Als je hier naartoe gaat, zou ik aanraden om een driedaagse trip te plannen. Op drie dagen heb je echt wel alles gezien van dit sympathieke stadje.

Reacties

wauw zo bizar om naar foto's van een besneeuwde stad te kijken terwijl het hier nu 20 graden is haha! echt mooie foto's heb je getrokken btw!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vraag steeds toestemming bij het gebruik van mijn beeldmateriaal en tekst.