Brussel is mijn tweede lievelingsstad hier in België. De oude herenhuizen, de bruisende cultuur, de mooie viewkes. Ik ben helemaal fan! Toen Nynke me vroeg om eens af te komen, was ik super enthousiast.
Je moet 2 belangrijke dingen weten over Nynke: ze studeert aan de modeacademie in Brussel (waardoor ze op kot zit in Brussel) en ze is één van de hipste personen die ik ken.

We hadden afgesproken om naar een vintage market te gaan. De vintage market was een oord van vele kleuren, muffe geuren en honderden hipsters die dat ene item wouden scoren voor hun hipster outfit.

We zijn uiteindelijk niet zo lang gebleven omdat het net ietsje te druk was. Ik heb wel een super wijze jas kunnen scoren (sorry mama, dit is één van mijn zoveelste jassen). We besloten te vluchtten van de massa en gingen wat vintage winkeltjes in Brussel bezoeken. We gingen naar diverse winkeltjes: een lp-winkel met duizenden platen waar de Beatles op de achtergrond aan het spelen waren, een vintage kledingwinkel die mega veel 80’s Nike en Adidas kleding verkochten en een schoenenwinkel waar de schoenen bij wijze van spreken aan het plafond hingen.

In de schoenenwinkel kon ik het niet laten en nam ik mijn beste vriend bij de hand (beste vriend = camera). Toen kwam de eigenaar en zei dat ik moest betalen om foto’s te nemen. Ik en Nynke keken elkaar aan en besloten dan maar om weg te gaan. Want ik ging echt niet betalen om foto’s te nemen. Maar wat bleek; de man maakte maar een flauw mopje (ik vond het niet zo grappig, absoluut niet). Dit gezegd zijnde werd ik weer de fotograaf en Nynke het model en dit leverde enkele leuke resultaten op.

Voor de vintage-lovers onder ons: Brussel is zeker eens de moeite om schatten te vinden.

Reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vraag steeds toestemming bij het gebruik van mijn beeldmateriaal en tekst.