horloge, tijd

Mijn handen tokkelen vliegensvlug over het toetsenbord. Ik ben me bewust van het luide tikkende geluid en besef dat ik al even bezig ben. Het is duidelijk tijd voor een pauze. Ik neem een diepe zucht en met een zwier sla ik mijn laptop toe. Wanneer ik een blik in verte werp, zie ik mijn time tracker staan. Het kleurrijke torentje brengt wat vrolijkheid in de witte ruimte. Twee van de drie taken zijn volbracht. Nog even op de tanden bijten!

Onlangs had ik les over timetracking. In deze les werd er uitgelegd hoe je jouw beschikbare tijd optimaal kunt investeren. Ik was verbaasd hoeveel hulpmiddeltjes er bestaan om je op schema te houden. Ik geef eerlijk toe dat ik soms wel eens wat durf uit te stellen. Maar nu is dat gedaan door een handig hulpmiddeltje dat ik tijdens deze les heb gemaakt. Ik leg je graag uit hoe je een slimme time tracker maakt.

De time tracker die ik gecreĆ«erd heb bestaat uit kleine doosjes die je op en af kan stapelen naargelang hoeveel taken er per dag zijn. Ze kunnen dus per dag variĆ«ren waardoor je niet altijd alle doosjes nodig hebt. Vervolgens kan je ook de volgorde bepalen waarin je de taken gaat uitvoeren. Om het leuk te maken kan je een briefje in het doosje steken met een beloning. Wanneer je een taak succesvol hebt volbracht, mag je het doosje openen en je beloning ‘opeisen’. Dit kan bijvoorbeeld een lekkernij zijn of een verdiende pauze nemen. Ten slotte heeft elk doosje zijn eigen kleur zodat je de taken van elkaar kan onderscheiden. Ik heb 5 labels gemaakt die de 5 vakken representeren die ik volg. Natuurlijk is dit voor iedereen anders en kan je het naar eigen wens personaliseren.

Dit was mijn variant van een time tracker. Heb je het zelf uitgeprobeerd, laat me dan zeker eens weten hoe jouw ervaring was!

Wil je graag meer informatie over timetracking? Dan raad ik jou dit artikeltje aan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vraag steeds toestemming bij het gebruik van mijn beeldmateriaal en tekst.