Je hebt alles bij de hand: een model, je camera, het perfecte weer. Nu is het enkel nog de locatie bepalen. Ja maar, waar zoek je die ideale plek? Deze tips zullen je helpen om DE perfecte locatie voor je shoot te vinden.

Het thema

Wat is het thema van je shoot? Ga je voor urban of romantisch? Wanderlust? Lifestyle?

Een locatie bepaalt een groot deel de sfeer dat je wilt meegeven in een foto. Denk dus eerst goed na wat je wilt bereiken en bekijk dan de locatie.

Zoek het niet te ver

Er zijn zoveel leuke plekken in de buurt, je hoeft niet heel het land af te reizen voor de perfecte locatie. Misschien staat er wel een mooie grote bloemenstruik aan de kant van de weg waar je je model kan voor plaatsen. Niemand weet dat dit aan de kant van de weg is getrokken en wat een mooi resultaat! Iedere gemeente of dorp heeft ook wel een vervallen straat of gebouw dat ideaal is voor een urban shoot. Of het kan ook natuurlijk gewoon thuis. Zoek eens in je huis naar leuke plekjes waar je kan shooten.

Instagram is je beste vriend

Veel van je voorgangers hebben ook al leuke plekjes ontdekt. Instagram heeft een handige tool die ervoor zorgt dat je de locatie van je foto kan delen. Neem zeker hier een kijkje, het kan je tot verrassende plekken leiden.

Durf

Durf mensen aan te spreken, misschien weten zij ook wel unieke plekjes.

Verdwaal

Je kan ook zonder locatie in gedachte foto’s gaan trekken. Gewoon je camera bij de hand en op avontuur. Sowieso vindt je unieke plekken. Probeer te onthouden waar je geweest bent en dit kan later nog nuttig zijn.

Wees uniek

Wees alsjeblieft niet de miljoenste fotograaf die een foto voor het Atomium neemt of die ene plek waar die bekende blogger/youtuber/fotograaf of wat dan ook, foto’s heeft genomen. Geloof me, er zijn al genoeg van die foto’s. Wij doen niet aan copy – pasten. Wij zijn uniek.

Zo dat waren mijn tips. Hebben jullie er ook nog?

Reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vraag steeds toestemming bij het gebruik van mijn beeldmateriaal en tekst.