Danada

Danada klinkt al even leuk in de mond als de betekenis van het ludieke Portugeese woord. Het staat voor een ondeugende, een onruststoker, een vrouw die te slim is voor haar eigen bestwil…. De twee gezichten achter deze small business zijn Eva Heselmans en Eline Rymenans. Twee vrouwen die een impact willen creëren en niet bang zijn om wat onrust te stoken.

Hun doel? “Design cool unisex streetwear without destroying the planet, empower people to wear and be whatever the fuck they want.” Met deze sterke boodschap bundelen Eva en Eline hun feministische krachten en verkopen ze kledij voor elk gender.

Het duurzame en toegankelijke aspect zijn twee belangrijke pijlers die Danada hoog in het vaandel dragen. Om dit te ondersteunen schuimen Eline en Eva verschillende vintage – en kringloopwinkels af om kledij te zoeken die nog in perfecte staat zijn en een tweede leven verdienen. Wanneer ze de praaltjes gevonden hebben is het tijd voor het upcyclingproces. Door de zelfgemaakte grafische ontwerpen van Eva krijgt elk item de typische Danada look. Het upcyclen zorgt ervoor dat ze de verkoopprijzen bewust laag kunnen houden en er bijna tot geen impact is op de welombekende afvalberg van de mode-industrie.

Niet enkel zien de ontwerpen er esthetisch uit maar er schuilt achter elk Danada design een verhaal. Zo wordt de ondeugende kant van Maria getoond in het Not So Saint Mary ontwerp. Met een moderne blik proberen ze zo de beweging #freethenipple te ondersteunen. Stiekem wil Danada mensen uitdagen door statements in te nemen. Ze willen mensen een duwtje in de rug geven om een open gesprek aan te gaan.

Danada is voor iedereen die zijn eigen ding doet. De kledij is uniseks en komt in alle soorten vormen en maten. Wanneer je een item koopt van Danada heb je een one of a kind piece: elk stuk is uniek en er is maar één van.

Handgeselecteerd, uitgesproken eerlijkheid en voor iedereen, dat is Danada. Wil je graag de items bekijken van Danada en hun verhaal volgen? Volg dan zeker hun instagramaccount @danada.clothing en facebookpagina.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vraag steeds toestemming bij het gebruik van mijn beeldmateriaal en tekst.