Ah hallo!
Ja ik leef nog! Mijn afwezigheid hier is volledig te wijten aan mijn studentenleven in Gent. Feestjes, Netflix en studeren, ik pleit schuldig. Ik geef het toe hier in Gent, het is een stad van verleiding. Ben ik bezig voor een taak, krijg ik plots een bericht van iemand om te komen eten – mee te doen aan een pré – te feesten. Nu niet denken dat ik een losbol ben, neen helemaal niet (of ja in sommige omstandigheden toch wel). Ik vind het gewoon heel fijn in Gent. En ik wil enkele fijne dingetjes delen met jullie, die je al dan niet zeker eens moet uitproberen:

  • Samen met vrienden picknicken op de graslei en Gent bewonderen om zijn schoonheid. Een zonsondergang spotten hier, dat is zeker aan te raden! Ook een romantische plek om je vriend/vriendin mee te nemen.
  • Als student is het ook fijn om weg te gaan met een studentenclub, je leert zoveel leuke plekjes kennen. Zo heb ik de holy foodmarket (het woord zegt het zelf, mega veel eten op één plek), Charlatan (een café dat comedy nights organiseert, dansavonden, …) en de sphinx (cinema) leren kennen.
  • Op een zomeravond vind ik het fijn om naar het Muinkpark te gaan om even af te koelen van een zwoele zomerdag. Grappig feitje: overdag zit hier een man dat op Jezus lijkt. Je kan hem advies vragen als je wilt.
  • Er worden super veel evenementen georganiseerd door studentenclubs, de VEK is er eentje van die je in de gaten moet houden! Zij organiseren evenementen als de 12-urenloop, Student-Street-Soccer en nog zo veel meer. Zeker de moeite waard.
  • Ik ga graag eten in een Mexicaans restaurantje: de wrap up burritobar, gesitueerd in de Lammerstraat. De eigenaar is zo vriendelijk en vertelt altijd super leuke verhalen. En niet te vergeten: Spaanse muziek op de achtergrond. Mijn favoriet: Quesedilla’s met chorizo. Smullen!
  • De Gentse feesten moet je gewoon gedaan hebben!
  • Alsook de Student Kick – Off.
  • De kerstmarkt is ook de moeite waard, en een warme chocolademelk drinken van Mayana.
  • Mosquito Coast en de Jan Van Gent zijn 2 café’s waar ik met vrienden graag iets ga gaan drinken.

Er zijn nog zo veel meer dingen dat ik kan aanraden maar dat zal voor een andere keer zijn. Hebben jullie nog aanraders?

Reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vraag steeds toestemming bij het gebruik van mijn beeldmateriaal en tekst.